Diskuse

Konec hospod?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Je toho na ty hospodské příliš moc najednou.

Zákaz kouření, zveřejňování alergenů, elektronické pokladny, zanedlouho zrušení stravenek...

0 0
možnosti
JK

Autore: pokud tu starou ženu chytil někdo od OSY, tak už tam tu televizi musela mít i v minulosti, protože byla by opravdu velká náhoda, kdy jí tam přinesla poprvé a hned jí někdo od OSYnačapal.

1 0
možnosti
Foto

Samozejmě, že jí tam měla už několik týdnů. Předtím několik let ne. A jestli předtím, to nevím.

0 0
možnosti
Foto

Je to hrozná škoda, nejde jen o hospody, postupně budou ubývat všichni malí živnostníci a zbydou jen velké neosobní kolosy, které budou produkovat unifikované blafy, přesně podle asi stopadesáttisíc norem, nařízení a pravidel. Budou tam sice mít přesně osm záchodů, dvanáct umyvadel, pět mušlí, osm odpadkových košů, dvě sprchy, tři výlevky, dvacet stolů v pravidelných rozestupech, budou místo obsluhování hostů zajišťovat administrativu pro státní úřady . . . .

Jen nevěřím, že by takovou hloupost politici obhajovali bezdůvodně, zřejmě chtějí přihrát malou domů právě těm kolosům. :-/

6 0
možnosti
Foto

Dokonale napsáno. Dneska jsou to hospody, zítra pekárny a zelináři a truhláři. Myslím si, že ti politici jsou naprostí naivkové. Jsou z Prahy, Ostravy a velkých měst. Jsou odtrženi od obyčejného života. Jestli úmyslně přihrávají těm velkým nadnárodním kolosům si nemyslím. Jsou jenom hloupí a naivní.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OS

Byl jste někdy na vesnickém bále? Nebo při Májích, dokopné, pouti, pěkné hodince? Hádám, že nikdy. Jinak byste věděl, jak to tam chodí s obsluhou, účtenkami a placením. Z takového šrumce by se podělal i mistr Pohlreich ;-)

5 0
možnosti
MT

"...některé z nich mají denní tržby třeba 800Kč...za to zaplatí tak akorát elektřinu a vodu..." Sice souhlas, ale mnozi lide zaplati to same sotva za tydenni plat, natoz za denni.

0 1
možnosti
Foto

Tržba, nikoliv zisk.

1 0
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím, sám znám takové hospůdky v Jižních Čechách, kam tak rád jezdím. A jestli dneska je složité najít hospůdku v nějaké menší vesnici, která má otevřeno během dne, tak po přijetí těchto zákonů už to nebude možné ani večer. Znám vesnice, které otevírají hospodu ve čtyři nebo v pět hodin odpoledne a zavírají v deset a chodí tam na pár piv tak pět, šest lidí si popovídat, dát si jedno, dvě piva a k tomu cigárko. Děkujeme socialistické vládě, že se o nás tak stará, že už tyto malé, útulné hospůdky nebudeme moct navštěvovat, neboť nebudou!!

6 0
možnosti
Foto

Jižní Čechy jsou moje "pracovní oblast". Jsem z ČB a jezdím po celém kraji.

0 0
možnosti
OS

Vážení, autor má od A do Z pravdu. Jakoby bydlel na naší vesnici a dělal tam hostinského. Výborný článek R^

Jde to v našem státě od deseti k pěti. Ale dobře nám tak, koho si volíme, takovou máme vládu. Dobře už bylo. A to nás to nejhorší teprve čeká.

5 0
možnosti
Foto

Ano, je to tím, koho si volíme. Ale lidé si při volbách často neuvědomují, že si volí svoje katy.

Jinak pro informaci. Bydlím ve velkém městě a nikdy bych nechtěl dělat hospodského.

2 0
možnosti
KB

K46a71r71e37l 56B47o76k

14. 2. 2016 22:00

S autorem souhlasím, jisté je, že žádná osoba samostatně výdělečná nemůže svou provozovnu dotovat. Tak že: zdraží, pak na to doplatí návštěvníci, nebo provozovnu uzavře, k čemuž po zdražení stejně dojde.

2 0
možnosti
Foto

To byste se divil, kolik lidí dotuje hospody....Např. manželka (důchodkyně) dotuje manželovi hospůdku ze svého důchodu. Pár stovek měsíčně.

Oni to nemají jako výdělečnou činnost. Jsou rádi, že k nim někdo zajde. Jako na návštěvu. Občas vydělají, občas prodělají. Ale je jim líto to zavřít.

1 0
možnosti
PV

P42a48v26e15l 93V41é34b83r

14. 2. 2016 21:29

Jakkoliv s autorem z plna srdce souhlasím, doporučuji mu, aby si ujasnil rozdíl mezi rabatem a marží. Takto si sám shazuje svůj podnětný článek.

1 0
možnosti
Foto

Máte na mysli tu větu ohledně ceny piva? Nechci se tu handrkovat o slovíčka.

Jsem obyčejný člověk a rabat a marže je pro mě totéž. Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou. Ale jestli je to jinak, tak je to jinak. Hospody to nezachrání.

0 0
možnosti
ZP

Asi by se EET neměla týkat osvč, které pracují samy bez zaměstnanců, např v drobných obchůdkách a malých hospodách, tam jsou ty tržby a případné úniky tak malé, že to bude pro stát výhodnější je nechat takto vegetovat, než aby šly na pracák.

9 0
možnosti
Foto

Ano, taky si to myslím. Ty "možné úniky daní" jsou tak malé, že to nemá smysl řešit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
Jsem Jihočech. Skoro padesátník... Svobodomyslný pták.

Seznam rubrik