Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že by stálo za to, až se díky tomuto nesmyslnému opatření zvýší nehodovost na kruhových objezdech, žalovat autory těchto nesmyslů. Bojím se napsat, že někdo stvořil tyto, podle mne, nesmysly aby se paní Janků nepohoršila a nevymázla mne. Případné nejasnosti osobně doložím. Zatím to není tvrzení, jen můj názor.

0 0
možnosti

Mě by stejně zajímalo, proč nikoho nenapadlo zakomponovat pravidlo o přednosti v jízdě po kruhovém objezdu přímo implicitně do významu samotné značky (resp. vydat pravidlo, že po kruhovém objezdu se jezdí takto). Potom by stačila jen jedna značka "Kruhový objezd" u všech vjezdů a hotovo, žádné značky o přednosti v jízdě nebo o hlavní silnici potom netřeba přidávat. Stejně jako značka Konec obce znamená automaticky také změnu povolené rychlosti z 50 na 90 (není-li značeno jinak), Začátek obce zase naopak z 90 na 50, Silnice pro motorová vozidla zase znamená rychlost 130, nebo v obci 80 apod... Také se tam žádná přídavná značka nedává...

2 0
možnosti

Žádná nová verze neexistuje. Na té fotce jsou hned tři podstatné detaily, které Vaše nadšení nad tím, že jste načapal úředníky, staví zcela mimo mísu.

1) Na informační tabuli Návěst před křižovatkou je ve směru, ze kterého fotíte, jasně vidět vyobrazení značky Dej přednost v jízdě. Tím je jednoznačně deklarován úmysl označit jí příjezd na kruhový objkezd, po kterém jede vozidlo ve výhledu..

2) Těsně u levého okraje fotografie je patrný pilon nesoucí zcela zjevně značku Dej přednost v jízdě, pod kterou je kruhová značka, kterou nejze identifikovat, protože je fotografovaná z rubové strany. Ze stanoviště, na kterém je umístěna, je možné dovodit, že se jedná o značku Kruhový objezd.

3) Na ostrůvku těsně před nájezdem na kruháč ze směru, ze kterého autor fotí, je sloupek se dvěma značkami, z nichž jedna je buď Hlavní silnice, nebo Konec hlavní silnice. Pravděpodobnější však je první varianta, tedy Hlavní silnice. Pokud by tam byl Konec hlavní silnice, byla by tato značka v rozporu s Návěstí před křižovatkou, kterou vidíme na fotografii.

Výsledek: Žádná nová verze kruhového objezdu neexistuje. Existuje jen špatně označený kruhový objezd, a to buď v důsledku vandalismu (někdo značku ukradl), nebo mylného předpokladu odpovědné osoby, že pokud je značka Dej přednost v jízdě zobrazena na Návěsti před křižovatkou, není třeba ji znovu montovat na stejný sloupek jako Kruhový objezd.

Pokud Vám nejde jen o "senzační odhalení", nafotíte značky na nízkém sloupku u ostrůvku, aby bylo patrno, jaká značka je na něm umístěna (zda je to opravdu Hlavní silnice).

Hezký den.

0 0
možnosti

P58a97v59e15l 56V75é31b29r

31. 3. 2016 16:49

Nezlobte se na mě, ale JE to ona nová stupidní verze kruhového objezdu. Na předmětném nájezdu je pouze značka kruhového objezdu a nic víc, čímž to hasne. Že je cosi na jakýchsi informačních cedulích, nebo dokonce na jiných nájezdech, je zcela bezpředmětné. Platí pouze a jen osamocená značka kruhového objezdu.

1 0
možnosti

A tohle je znaceni kruhace?

0 0
možnosti

aha, uz tu druhou znacku vidim. Takze prednost na desce a kruhovy objezd az normalni znacka za ni. Ale porad jsou tam obe.

2 0
možnosti

Znacky musi byt matouci. Vychovavaji ridice k tomu jezdit pomalu a pokynout si, kdo pojede prvni. Uci to ohleduplnosti a trpelivosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1101x
Jsem Jihočech. Skoro padesátník... Svobodomyslný pták.

Seznam rubrik